Recensie

Onze zoon bleek uitzonderlijk begaafd

Zo’n 1,5 jaar geleden zijn wij tot de ontdekking gekomen dat onze zoon een uitzonderlijk IQ heeft. Hiernaast heeft hij een sensorisch informatieverwerkingsprobleem. Aan de ene kant heeft hij dus veel uitdaging en prikkels nodig maar aan de andere kant kan hij hier ook niet goed mee omgaan. Dit zorgt voor vele uitdagingen.

Marina helpt onze zoon nu een jaar en we zijn hier dagelijks heel dankbaar voor! Waar onze zoon een jaar geleden nog een gesloten boek was, praat hij nu soms over zijn gevoel of problemen. Het zijn kleine stapjes maar het zijn wel stapjes vooruit! Dit met dank aan Marina. Iedere week kijkt hij weer uit naar de bezoekjes aan Marina. Zij is echt een vertrouwenspersoon voor hem en ze staat altijd voor hem klaar! Haar benadering is liefdevol en zorgzaam en dit voelt onze zoon. Hij ziet het zelf als een feestje als hij naar haar toe mag.

Ook wij als ouders zijn erg blij met de hulp van Marina. Haar oudertraject helpt ons inzichten te geven wat er allemaal in het koppie van onze zoon omgaat. Maar ook hoe we met hem om moeten gaan en hoe te reageren wanneer hij het even niet meer ziet zitten. We kunnen Marina altijd mailen met een hulpvraag en wanneer het haar schikt, reageert ze hier direct op. De lijntjes zijn kort en dit werkt heel prettig.

Ook op het gebied van school staat ze voor ons klaar. Ze observeert in de klas, geeft leerkrachten advies en helpt onze zoon hoe hij in klas het beste met situaties om kan gaan.

Kortom, wij zijn onwijs blij en dankbaar voor alle hulp en advies van Marina! Zij is een echte aanrader wanneer je het zelf even niet meer weet!

Onze zoon bleek uitzonderlijk begaafd

Ongeveer 6 jaar geleden zijn wij ons rot geschrokken, omdat het niet goed ging met onze dochter, destijds 7 jaar.

Haar emmer was volgelopen, was eigenlijk zwaar depressief te noemen.
Ze trok het niet meer en zag bij vlagen het leven zelfs niet meer zitten.
Via Parnassia, wat niet werkte voor onze dochter, zijn we uiteindelijk gelukkig bij Marina – Kidsemotion beland.

Met coaching en speltherapie en een hele fijne klik tussen dochter en Marina, maar ook intensieve begeleiding voor ons als ouders (en die ook erg nodig..), konden we na ongeveer driekwart jaar duidelijke vooruitgang zien. In het begin wekelijkse bezoekjes, later om de week. Uiteindelijk is onze dochter 2 jaar lang redelijk ‘vaste klant’ geweest en wij als ouders ook met enige regelmaat. En nog steeds, want dankzij Marina zijn het tegenwoordig voornamelijk pieken, maar heel soms hebben we nog weleens dalen, dus dan kunnen we gelukkig weer aankloppen.

Het blijkt in het geval van onze dochter om hooggevoeligheid te gaan, iets waar we voorheen nog niet bekend mee waren. Dankzij de tools die Marina onze dochter, maar ook ons als ouders gaf, hebben we er met z’n 4-en voor kunnen zorgen dat onze dochter de wereld met al haar prikkels en moeilijke zaken, veel beter aan kan.

Zonder Marina hadden wij deze inzichten niet verkregen, of in ieder niet op zo’n goede en warme manier.

Een steun/begeleiding die we nog altijd enorm waarderen en koesteren.

Y + M + L uit Oud-Beijerland

‘Mam, ik voel me mooi!

Marina is gestart met coaching van onze hooggevoelige dochter, toen wij zelf als ouders haar onvoldoende konden helpen om zich lekker in haar vel te laten zitten. Ze zat in de knoop met haar zelfbeeld, school en vrienden.

Na een grondig intake proces is de coaching gestart. Deze heeft een half jaar geduurd. In dat halve jaar hebben wij ervaren dat onze dochter weerbaarder werd, meer ging relativeren en anders naar zichzelf ging kijken.

Het gaf ons als ouders ook de rust dat je sommige dingen kon loslaten, dat lag in professionele handen. Het meest ontroerende moment was toen ze in de zomer na een sessie vertelde: mam, ik voel me mooi!

Onze dochter kwam zelf op het punt dat ze aangaf dat het genoeg was en dat was de bevestiging van de doorgemaakte groei. Marina, dank je wel!!

Enorme stappen

Dank je wel voor het verschil dat je voor ons hebt gemaakt. Onze zoon heeft enorme stappen gemaakt en daar zijn we je heel dankbaar voor! Dank voor je geduld, je liefdevolle energie en wijze woorden. Wat een mooi mens ben je.