KidsInMotion® van 6 – 11 jaar
TeensInMotion voor middelbare schoolleeftijd

Een unieke combinatie van kinderyoga en kindercoaching in groepsverband. Voor kinderen van alle leeftijden. KidsInMotion® bevordert het zelfvertrouwen en versterkt het zelfbeeld. Bovendien is het goed voor de motoriek, er is een grote diversiteit aan onderdelen, waarvan ik er een aantal hieronder noem.

Wat kun je verwachten van een KidsInMotion® groepsles?

  • genieten van kinderyoga, spel, dans, coaching en creativiteit
  • houdingen voor kracht en balans
  • alle spiergroepen trainen
  • diverse houdingen, trainen met bal, hoepels, gewichtjes
  • mindfulness voor kinderen
  • hoe leer ik mezelf afsluiten? Wat kan ik allemaal met mijn ademhaling doen?
  • aandacht en concentratie versterken
  • leren afsluiten voor prikkels van buitenaf
  • voelen en leren wat jouw talenten, krachten en mogelijkheden zijn door coachingsspellen en methoden
  • vinden van rust in het hoofd en lichaam
  • weerbaarheid trainen
  • vertrouwen op het is ‘goed zoals je bent’
  • plezier maken
  • ruimte voor eigen inbreng

zo hebben we ieder week een ander thema, geen KidsInMotion is hetzelfde als daarvoor, kinderen mogen soms een ‘eigen les’ maken met een favoriet thema en favoriete onderdelen. Als je wilt mag je dingen voor doen.

 • persoonlijke aandacht
 • respect en gewoon lekker jezelf zijn
 • geen competitie, iedereen is gelijk
 • wij doen bij KidsInMotion® allerlei spellen, maar dat op zo’n manier dat nooit iemand af is of wat dan ook. De kinderen vinden dat geweldig!
 • plezier maken!!

Deelnemers van de KidsInMotion® groepsles, uit de groep 7-11 jaar, vertellen over hun ervaringen met KidsInMotion® groepslessen:

Elfjarige jongen
Ik vind het ontspannend en de ideale sport. Je kunt hier lachen en plezier hebben. Yoga klinkt voor kinderen saai maar dat is het absoluut niet! Je doet dingen die je anders niet doet. In de groep voel je het plezier. Ik zou best één van de kinderen willen zijn die er al heel lang op zitten. Wat ik zelf wil is dat ik me deze middagen nog heel lang kan herinneren.

negenjarig meisje 
Ik vind het heel erg leuk en ik zit er al heel lang op en ik zie er altijd iedere woensdag naar uit. De yogadots en het parachutedoek zijn mijn favoriet. Het is leuk en grappig. Yogatikkertje vind ik ook onzettend leuk. Je bent nooit af! Als je getikt wordt ga je in de hoepel staan en mag je een yogaoefening voordoen. De groep doet jou na en het spel gaat verder. Wat ik hier ook heb geleerd is om rustig te worden in mijn hoofd. Thuis ga ik nu ook wel eens zitten zonder gedachten in mijn hoofd, gewoon heel even lekker zitten. Dat heb ik hier ook geleerd.

Elfjarige jongen
Als ik allemaal drukke dingen heb, kan ik dat hier loslaten.

negenjarig meisje 
We doen leuke spelletjes en leuke dingen. Je mag een verhaaltje vertellen. Je mag soms zelfs een les maken, met een thema dat je zelf heel leuk vindt. Marina geeft dit ook op school. We dansen, doen van alles met hoepels. En Sinterklaas vieren we op een hele leuke manier. Ik zou willen zeggen: ‘er gewoon op gaan’.

zevenjarig meisje
Dansen en leuke oefeningen waarbij je je los kan maken en je energie kwijt kan. Als je iets vervelends hebt meegemaakt kan je dat hier ook kwijt. Van de verhaaltjes en de massage kom ik tot rust. Je mag je eigen thema en lessen maken. Ik heb hier vriendjes en ik leer samenwerken. Marina is lief. Weet je wat ik ook zo leuk vind? Yogatikkertje. Marina zorgt ervoor dat iedereen plezier heeft in de hele groep.

moeder van elfjarig meisje
Het wekelijkse feestje op de woensdagmiddag. De combinatie van bewegen, ontspanning en het samen zijn met andere kinderen is heerlijk voor onze dochter. Zoals ze het zelf zegt: ‘mijn hoofd wordt weer helemaal leeg.’ De persoonlijke aandacht en het respect voor ieder kind maakt de lessen uniek. Op een of andere manier weet Marina altijd precies wat een kind nodig heeft en daar wordt ook ruimte voor gemaakt tijdens de les. Zo komt onze dochter altijd heerlijk ontspannen en met rode wangen uit de les.

Waar en wanneer?

Iedere maandagmiddag van 16:15 tot 17:15, in ons clubhuis aan de Edisonsstraat 3X.

KidsInMotion® tijdens gym of in de klas

In overleg geef ik KidsInMotion® groepslessen op school. Dat kan in de gymzaal. Maar wat dacht je van KidsInMotion® in de klas? Kinderen vinden het geweldig om te doen. Wanneer er bijvoorbeeld bepaalde thema’s op school zijn, kan het leuk zijn om een KidsInMotion® groepsles in te passen. Uiteraard aansluitend op het thema. KidsInMotion® is zeer bevorderend voor de samenwerking. Onderzoeken wijzen uit dat het pesten afneemt wanneer kinderen weten hoe ze elkaar liefdevol kunnen benaderen.

Ervaar KidsInMotion® op school, neem gerust contact met mij op.

KidsInMotion®

KidsInMotion® geef ik ook in volwassen variant. Bijvoorbeeld als teambuilding voor leerkrachten, op een ouderavond of informatieavond op school, vereniging of sportclub.

Download hier de flyer van KidsInMotion®