Herkennen van hoogbegaafd zijn in combinatie met Kidsemotion coaching en begeleiding is de sleutel naar: een beter welbevinden, meer veerkracht & gehoord en gezien worden. Ik coach en begeleid naar het vinden van meer vertrouwen in eigen kunnen, denken en doen. Ik zie hierdoor positieve ontwikkeling op de lange termijn en zowel op school, tijdens studie, werk en thuis ontstaan.

Hoe herken je hoogbegaafd zijn?…….
Het is een van de meest voorkomende vragen hier in de praktijk en dat is heel begrijpelijk. Om een helder antwoord op deze best ingewikkelde vraag te krijgen kun je kijken of onderstaande eigenschappen aanwezig zijn (geen afvinklijstje):

De coaching en begeleiding van Kidsemotion is op bovenstaande eigenschappen afgestemd. Door opleidingen in onder andere ACT, Acceptance and Commitment gedragstherapie, Verbindende communicatie èn door de dagelijkse ervaringen van het leven en werken met hoogbegaafden is een eigen, unieke, persoonlijke werkwijze ontstaan. Door de aansluiting op de diverse hulpvragen is het niet nodig gebleken om vooraf een onderzoek te doen naar hoogbegaafd zijn. Is dit al afgerond of nog bezig, kan de coaching zonder problemen tegelijkertijd. Een onderzoek is ook mogelijk bij Kidsemotion. Nu of later, zie: kidsemotion/onderzoek naar hoogbegaafd zijn.

Vaak gehoord van mijn cliënten:
– het contact is warm, je bent betrokken en de praktijkruimte is huiselijk
– leuk om hier te zijn!
– fijn om te bewegen met ballen en materialen, spel, crea, muziek
– wat we leren is praktisch en direct toepasbaar in ons gezin, we zien verbetering
– de combinatie van coaching en ouderbegeleiding is heel waardevol
– je hebt veel kennis in huis. Leuk om van je te leren
– ik wil hier niet meer weg! Wanneer kan ik weer komen?