Coachopleiding KidsInMotion® 

Als KidsInMotion-coach weet je waar jouw kracht zit. Het kind voelt en merkt aan alles dat jij authentiek bent. Je brengt de mogelijkheden en talenten van het kind naar boven en er wordt iets heel waardevols ontdekt, namelijk: je mag zijn wie je bent.

KidsInMotion is een werkwijze met een unieke combinatie van coachen, gedragstherapie, bewegen, kinderyoga, mindfulness, spel zonder competitie en creativiteit in denken en doen.

Deze combinatie/werkwijze biedt ruimte in druk denkende hoofden en levert meer balans in hoofd en lichaam op. Het mooie is dat je alles in de opleiding zelf ervaart, waardoor je weet wat voor jou werkt en wat niet.

In de afgelopen jaren heb ik heel wat kinderen met hun ouders en leerkrachten mogen helpen in het omgaan met hooggevoelig en hoogbegaafd zijn. Deze opleiding voorziet in een sterke behoefte aan praktisch werkende tools die je inzet wanneer nodig. Natuurlijk werk dit voor elk kind, alleen ik wil benadrukken hoe geschikt het is als je te maken hebt met begaafde en gevoelige kinderen. Elke keer weer sta ik versteld van de werking.

KidsInMotion kan zowel individueel als in groepsverband worden toegepast.


Cognitief, sociaal, emotioneel en fysiek in beweging met

Coachen
Acceptance and Commitment gedragstherapie bewegen
Kinderyoga
Mindfulness
Spel zonder competitie en creativiteit in denken en doen
(het autonome karakter staat centraal)


● Hoe je rust in het hoofd en balans in het lichaam kunt creëren, waardoor ruimte ontstaat
● Hoe je oplossingen uit kinderen zelf naar boven laat komen
● Spelvormen zonder competitie-element
● Met praktische oefeningen bouwen aan zelfvertrouwen, eigenwaarde en zelfredzaamheid
● Een inleiding, oefeningen uit de evidence based Acceptance and Commitment gedragstherapie
● Praktische toepassingen in creatief denken en doen
● Coaching in de klas
● Een schat aan door iedereen inzetbare praktische oefeningen, voor elk moment van de dag
● Vormen van bewegend leren en leren door doen
● Uiteenlopende oefeningen om de concentratie en aandacht te verhogen
● Persoonlijke coaching tussen de lesdagen wanneer je daar behoefte aan hebt
● Optimaal inzetten van stem en ademhaling door een ervaren logopedist
● Spelenderwijs ontdekken waar jouw kracht zit en van daaruit doen, werken en beleven
● Ontdekken wat bij jou werkt en dat leren toepassen in de praktijk
● Hoe ga je om met prikkels van buitenaf?
● Weerbaarheid aanleren door verkennen van grenzen
● Door de fysieke oefeningen te combineren met denkpatronen leer je vertrouwen geven in: ‘het is goed zoals je bent’
● De ruimte geven voor eigen inbreng en tòch de leiding houden

✓  Je wordt blij van een groep met maximaal 8 deelnemers

✓  Persoonlijke aandacht en maatwerk is waardevol

✓  Leren toepassen, doen!

✓  Je wordt blij van oefeningen, metaforen, hand-outs, tools, ervaringen, filmpjes en materialen, die je vanaf dag 1 kunt inzetten

✓  Je bent benieuwd hoe je dicht bij jezelf kan blijven en het beste in jezelf en de ander naar boven kan halen

✓  Je wilt vanuit de praktische kant werken met begaafde en gevoelige kinderen

✓  Je weet veel, maar bent nog zoekende in hoe je dingen effectief kunt toepassen

✓  Plezier in ervaringsgericht werken en doen

✓  Alle ruimte krijgen voor jouw eigen wijze en wie je bent

Kindercoach gespecialiseerd in leer- en gedragsproblemen:

De KidsInMotion® opleiding heeft me meer vrijheid gebracht in de manier waarop ik de kinderen coach. Doordat ik op deze manier heel veel verschillende werkvormen kan inzetten (coaching, yoga, creatief, kringgesprekken, massage, spel, oefeningen, etc) ontdek ik wat werkt voor de kinderen maar ook wat bij mij past.
De KidsInMotion® opleiding heeft ervoor gezorgd dat ik als coach authentiek kan zijn en ontdek ik hoe ik door dicht bij mezelf te blijven het beste in de kinderen naar boven kan halen.

Docent beeldende vakken PO en VO:

Ik vond de cursus inhoudelijk inspirerend en motiverend werken en kan deze zeker aanraden aan hen die de verdieping zoeken.

Pedagogisch medewerkster:

Ik heb geleerd op mijzelf te vertrouwen, oplossingen vanuit het kind te laten komen en te weten en echt te voelen: het is goed zoals je bent.

Groepsleerkracht (groep 8):

Als groepsleerkracht heb ik een groep met verschillende kinderen die hoogbegaafd zijn. Er is veel te vinden over dit onderwerp in het algemeen maar in de schoolsituatie en praktisch toepasbaar voor mij als groepsleerkracht, viel het best wel tegen.
Voor mezelf was deze cursus een verrijking. Het bewust worden van je sterkte kanten. Deze sterkte kant inzetten voor kinderen die het moeilijk hebben. Niet leerkracht gestuurd maar coachend. De kinderen handvatten geven om met het stukje extra wat ze gekregen hebben, op een juiste manier te gebruiken.

Kindercoach gespecialiseerd in hooggevoelige en hoogbegaafde kinderen:

Marina leerde ik kennen als coach van mijn hoogbegaafde zoon. Haar oprechte betrokkenheid en warme persoonlijkheid gaven ons vanaf de 1e minuut een goed gevoel. Superfijn, want dat heeft onze zoon niet bij iedereen. Als coach hoogbegaafde en hooggevoelige kinderen heb ik mij inschreven voor de opleiding tot KidsInMotion® coach. De opleiding gaf me een nog veel bredere blik op wat KidsInMotion® voor kinderen kan doen. Niet alleen in een groepsles, maar ook tijdens individuele begeleiding in mijn praktijk. We hadden een hele diverse groep deelnemers, wat het heel interessant maakte. We leerden van Marina, elkaar en onszelf. De opdrachten waren verdiepend en lieten me nadenken over wat ik echt belangrijk vind en wat ik wil uitdragen. Want dat is het allermooiste van KidsInMotion®; binnen kaders kan ik er helemaal mijn eigen draai aan geven. Het zo vormen, dat het iets van mezelf wordt. Want alleen dan kun je authentiek zijn, iets wat van heel groot belang is bij gevoelige en begaafde kinderen!

Ervaringsdeskundige, docent TeensInMotion®

Duiken in de wereld van HSP en hoogbegaafdheid. Ervaren hoe beweging, spel, mindfulness en creativiteit ingezet kunnen worden om kinderen op de manier die bij hen past te kunnen coachen in een groepsles of individueel. Dat is wat ik heb gedaan tijdens deze opleiding tot KidsinMotion® coach. Gegeven door een mooie en bezielde vrouw; Marina Mol-den Boer, die met haar coaching prakijk en KidsInMotion groeplessen al veel heeft weten te bereiken voor‘haar’ kinderen. Een aanrader voor iedereen die met deze doelgroep kinderen werkt! Dank je Marina

Zes opleidingsdagen op zaterdag van 10.00 tot 16.00

14 september, 12 oktober, 9 november, 14 december, 18 januari, 15 februari

Investering

€ 1750.- exclusief btw. Betaling in termijnen is mogelijk.
Het certificaat ontvang je aan het einde van de opleiding, voorwaarde: 80% aanwezigheid op lesdagen en maken van de opdrachten.

Locatie

Oud-Beijerland, Zuid-Holland

Toelating

Relevante opleiding en ervaring op HBO-niveau.

Docent

Ik ben Marina Mol-den Boer, getrouwd en moeder van twee kinderen.
Vanuit Kidsemotion coaching werk ik met de KidsInMotion werkwijze. Individueel en met groepen. Deze werkwijze is ontstaan vanuit een sterke behoefte aan een combinatie van cognitief en lichaamsgericht werken. Toen onze jonge kinderen vastliepen op school, wisten we het als ouders ook even niet meer. Ik zocht naar hulp en kon destijds niet vinden wat ons gezin zo hard nodig had. Toen heb ik besloten mijn werk in het bedrijfsleven stop te zetten, studies op te pakken, veel te genieten van onze jonge kinderen en kijken naar: wat is hier nodig. Dat is hoe Kidsemotion en later de werkwijze KidsInMotion is ontstaan.
Ik geloof in:

‘Als je in beweging bent naar wat je nodig hebt, vind je onder alle omstandigheden diep van binnen wat je zoekt’


Ontvang je deze informatie graag digitaal?
Vul dan het onderstaande contactformulier in – voor meer info en aanmelden

    Velden met een * zijn verplicht