Je wilt er helemaal niet over klagen. Tjonge, kijk toch eens, wat een prachtig zonnetje en geen wolkje aan de lucht. Op zich prima. Alleen denk ik dat voor mij het extreme tegen me werkt. 29 en 30 Graden is gewoon teveel van het goede en ik heb daar last van. Minder pit, minder energie en gewoon een beetje lamlendig. Op 24 juni las ik een artikel van Taaladvies Vlaanderen dat er een nieuw woord is: meteorosensitief. Dat gaat hierover en hoewel het woord aan de ene kant op mijn lachspieren werkt, ben ik op de een of andere manier ook wel blij met dit woord. Dat komt omdat ik dan denk als er een woord voor is, zullen veel meer mensen dan ik stiekem denken aan 20-25 graden. Dat is voor mij ideaal. Hoe zit jij erbij met dit weer? Vol energie of juist meer richting futloos?

Dit is de tekst van Taaladvies Vlaanderen:

Werkte het sombere weer van de afgelopen maanden op je gemoed? Dan ben je mogelijk meteorosensitiefMeteorosensitiviteit verwijst naar de gevoeligheid voor de weersomstandigheden, zowel lichamelijk als mentaal. Weergevoelige mensen ervaren bijvoorbeeld vermoeidheid of stemmingswisselingen door het slechte weer. Zonlicht zou dan weer een positieve invloed hebben. Vrouwen blijken meteorosensitiever te zijn dan mannen en het weer beïnvloedt mensen op verschillende manieren: veel mensen zijn gevoelig voor regen of somber weer, maar er zijn er ook die last hebben van zonnig of warm weer.