Wat is kindercoaching?

Ieder kind heeft kwaliteiten, mogelijkheden en talenten. Als kindercoach begeleid ik kinderen van alle leeftijden om bij zichzelf te ontdekken èn te vinden wat ze nodig hebben voor zichzelf, thuis en op school. Wanneer het kind op eigen kracht ervaart dat het goed is wie je bent, dan groeit daarmee het zelfvertrouwen en het zelfbeeld. Door de omgeving, de ouders en school erbij te betrekken en ervaringen en kennis met elkaar uit te wisselen, ontstaat positieve beweging bij en rondom het kind.

elfjarig meisje
Wat wij persoonlijk erg mooi vonden aan de coaching en therapie bij Marina, is dat ze niet alleen het kind begeleidt.  Ook van het gezin rondom het kind wordt de nodige inzet verwacht. Dat maakte voor ons de cirkel weer rond.  Het kind is onze spiegel en ook wij spiegelen weer van het kind. Dat geeft hele mooi inzichten,  waardoor je in korte tijd hele mooie stappen kunt maken. De persoonlijke manier van werken en de heldere communicatie maakt het helemaal af.

elfjarige jongen 
Ik kom al een tijdje regelmatig met mijn zoon (11 jaar oud) naar Marina. Toen wij bij haar begonnen had hij grote problemen op school. Contact met de juf was erg moeilijk en hij voelde zich extreem onbegrepen. Mijn zoontje had meteen een klik met Marina, wat niet gek is, want Marina is zo een warm en liefdevol mens. Ik was ook meteen helemaal weg van haar. Zij neemt alle tijd voor jou en je kind en geeft je het gevoel echt betrokken te zijn bij jouw situatie. Ook ik als moeder voel me erg begrepen door haar en ook mezelf heeft zij met goede tips weer op de juiste weg geholpen. Wij komen nog steeds om de paar weken naar Marina toe, ook al is het eigenlijk helemaal niet meer nodig, want het gaat vooral dankzij Marina weer heel erg goed met mijn zoon. Hij is weer gelukkig! En dat is voor mij als moeder het allerbelangrijkste.

Marina bedankt voor alles en hoop dat we nog lang contact blijven houden en jij nog veel andere kinderen kan helpen!

De volgende werkvormen worden onder andere toegepast:

Speltherapie
Inzicht geven en werken met eigen mogelijkheden en kwaliteiten.

Mindmappen
Structureren van ideeën en gedachten.

Familieopstelling in playmobil
Met deze methode kan op een dieper niveau naar verhoudingen binnen het gezin, op school of een andere omgeving gekeken worden.

Creativiteit
Schilderen, tekenen, kleien. Door creatieve uitingen ontstaat ruimte en openheid voor wat er speelt.

Kids’skills
Op speelse wijze problemen vertalen in vaardigheden, werken aan doelen, motivatie bevorderen, leren leren. Kan in overleg zowel in de praktijk als op school worden ingezet.

Standbeeldoefening
Maakt zichtbaar wat positieve en negatieve gedachten en overtuigingen met je doen.

De deugdenbloem
Uniek want er is er maar één van in zijn soort: de deugdenbloem. Een prachtige methode om sterke en minder sterke eigenschappen zichtbaar te maken. Een methode die uitgebreid kan worden ingezet omdat er heel veel mogelijkheden zijn.

Mindfulness en kinderyoga
Op een speelse, bewuste en creatieve manier toepassen van beweging, gedachten, ademhaling en houdingen die het zelfvertrouwen en weerbaarheid vergroten. Van binnen uit, op eigen kracht. Kinderen genieten hiervan.